Tallers

Pròxim Taller
7 d'octubre Igualada

🤲🐑 T’animes a descobrir nous formats de la llana Catalana!? 

7 d’octubre  torna a Igualada la 8a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades (JGPO) ✨️🌿 @eixarcolant

Impartiré el taller – SABÓ DE LLANA. T’explicaré què és el feltre, l’origen de la llana i el procés fins que podem transformar-la en feltre. Farem un sabó que la part exterior està recoberta amb llana d’ovella Ripollesa enfeltrada, un sabó amb l’esponja incorporada que et sorprendrà!

Experimenta la transformació de la llana a feltre!

Una activitat per famílies, amics, celebracions, escoles, associacions, Ajuntaments…

El taller es pot adaptar segons les  necessitats de cada grup.


Descobreix el feltre

És un taller on l’objectiu és conèixer l’origen de la llana i el procés fins que podem transformar-la en feltre. El feltre és el teixit més antic que es coneix, va ser a la Prehistòria quan es va començar a utilitzar.

Descobrireu una tècnica que s’aplica manualment a llana neta i pentinada en napa fent servir aigua calenta, sabó i pressió.

Aprendreu a fer un drap de llana, un teixit sense teixir, boles i experimentareu amb les pròpies mans aquesta transformació.

Vull transmetre el valor de l’artesania, la sostenibilitat, l’ecologia i la urgència climàtica. Lamentablement, a Catalunya, ja no queda ningú que es dediqui a netejar llana i els ramaders tenen moltes dificultats a vendre-la a un preu just. Alguns fins i tot tenen dificultats per aconseguir que algú els la reculli.

Open chat