Què faig?

 LA LLANA QUE UTILITZO

Les meves creacions estan fetes llana Ripollesa de les ovelles del ramat de Can Torra,  el ramat de la família i amb llana merino que compro neta i tenyida. Heu de saber que tinc el privilegi de viure en un indret totalment inspirador, a Cal Sargantana, una petita casa de pagès situada a Castellfollit del Boix, al Pla de Bages.

La llana s’obté de la xolla de les ovelles. Un cop l’any, quan està a punt d’arribar la calor, els ramaders les esquilen per tal que no passin calor durant els mesos d’estiu. Antigament, la llana bruta s’estenia dins de l’aigua de rius i rieres. La hi deixaven durant setmanes, fins que el corrent d’aigua, la feia ben neta. Després la cardaven i pentinaven. La llana s’utilitzava per omplir matalassos i coixins, per fer roba d’abric, per filar, per feltrar… Lamentablement, a Catalunya, ja no queda gairebé ningú que es dediqui a netejar-ne i els ramaders tenen moltes dificultats a vendre-la a un preu just. Alguns fins i tot tenen dificultats per aconseguir que algú els la reculli.

 QUÈ FAIG? FELTRE!

La llana és un món d’infinites possibilitats i el feltre n’és una d’elles: un teixit sense teixir que em permet crear multitud de formes i volums inimaginables. És una tècnica que aplico manualment a llana neta i pentinada en napa fent servir aigua calenta, sabó i pressió.

 

LES MEVES CREACIONS

El resultat del meu treball amb llana són productes artesanals, elaborats amb processos que respecten el medi ambient i l’entorn i 100% naturals. Hi trobareu des d’elements decoratius, passant per objectes que us seran útils en el vostre dia a dia, fins a bijuteria d’aparença “rústica”. Espero que us agradin i que us convidin a omplir la vostra vida i la dels altres amb art de proximitat. Salut i llana!

Open chat