Què faig?

LA LLANA QUE UTILITZO 

És llana Ripollesa de les ovelles del ramat de Can Torra, el ramat de la família i llana que compro neta i tenyida del país.

La llana s’obté de la xolla de les ovelles. Els ramaders les esquilen per tal que no passin calor durant els mesos d’estiu.

Antigament, la llana bruta s’estenia dins de l’aigua de rius i rieres. La hi deixaven durant setmanes, fins que el corrent d’aigua, la feia ben neta. Després la cardaven i pentinaven. La llana s’utilitzava per omplir matalassos i coixins, per fer roba d’abric, per filar i enfeltrar. Era preuada i valorada.

Lamentablement, avui a Catalunya, ja no queda ningú que es dediqui a netejar-ne i els ramaders tenen moltes dificultats a vendre-la a un preu just, i els artesans tenim que anar lluny a netejar-la.

 QUÈ FAIG? FELTRE!

La llana és un món d’infinites possibilitats i el feltre n’és una d’elles: un teixit sense teixir que em permet crear multitud de formes i volums inimaginables. És una tècnica que aplico manualment a llana neta i pentinada fent servir aigua calenta, sabó i pressió.

LES MEVES CREACIONS

El resultat del meu treball amb llana són productes artesanals, elaborats amb processos que respecten el medi ambient i l’entorn i 100% naturals. Hi trobareu des d’elements decoratius, passant per objectes que us seran útils en el vostre dia a dia, fins a bijuteria d’aparença “rústica”. Espero que us agradin i que us convidin a omplir la vostra vida i la dels altres amb art de proximitat.

Salut i llana!

Open chat