Què faig?

LLANA?

Les meves creacions estan fetes amb llana merino que compro neta i tenyida, i Ripollesa de les ovelles del ramat de Can Torra,  el ramat de la família. Heu de saber que tinc el privilegi de viure en un indret totalment inspirador, a Cal Sargantana, una petita casa de pagès situada a Castellfollit del Boix, al Pla de Bages.

La llana s’obté de la xolla de les ovelles. Un cop l’any, quan està a punt d’arribar la calor, els ramaders les esquilen per tal que no passin calor durant els mesos d’estiu. Antigament, la llana bruta s’estenia dins de l’aigua de rius i rieres. La hi deixaven durant setmanes, fins que el corrent d’aigua, la feia ben neta. Després la cardaven i pentinaven. La llana s’utilitzava per omplir matalassos i coixins, per fer roba d’abric, per filar, per feltrar… Lamentablement, a Catalunya, ja no queda gairebé ningú que es dediqui a netejar-ne i els ramaders tenen moltes dificultats a vendre-la a un preu just. Alguns fins i tot tenen dificultats per aconseguir que algú els la reculli. Us ho podeu creure? I com que no hi ha pràcticament ningú a Catalunya que es dediqui a netejar petites quantitats de llana, de moment encara no puc treballar amb la de les ovelles del ramat familiar. Però tot arribarà!

QUÈ FAIG?

La llana és un món d’infinites possibilitats i el feltre n’és una d’elles: un teixit sense teixir que em permet crear multitud de formes i volums inimaginables. És una tècnica que aplico manualment a llana neta i pentinada en napa fent servir aigua calenta, sabó i pressió.

 

LES MEVES CREACIONS

El resultat del meu treball amb llana són productes artesanals, elaborats amb processos que respecten el medi ambient i l’entorn i 100% naturals. Hi trobareu des d’elements decoratius, passant per objectes que us seran útils en el vostre dia a dia, fins a bijuteria d’aparença “rústica”. Espero que us agradin i que us convidin a omplir la vostra vida i la dels altres amb art de proximitat. Salut i llana!